Recordaantal gezinnen met zware schulden

On September 21, 2010, in Nieuws, by kredietkaarten-vergelijking.be
0

Welgeteld 361.955 kredietnemers staan momenteel geregistreerd als wanbetaler bij de kredietcentrale van de Nationale Bank. Dat is een historisch record, meldt De Morgen.

Een nooit eerder gezien aantal van 84.522 gezinnen moet ook noodgedwongen zijn budgetbeheer overlaten aan een professionele schuldbemiddelaar. Dat zijn er 13 procent meer dan een jaar geleden.

Persoonlijke leningen
De 361.955 wanbetalers hadden eind augustus een recordbedrag van 2,33 miljard euro aan achterstallige kredieten uitstaan. Het gaat om kredieten die drie maanden na vervaldag nog niet zijn aangezuiverd.

De grootste betalingsachterstand is te vinden bij de persoonlijke leningen op afbetaling (1,12 miljard euro, of 11 procent meer dan een jaar eerder). Daarna volgen de woonkredieten (786 miljoen euro, of plus 19 procent) en de kredietopeningen (365 miljoen euro, of plus 10 procent).

Wanbetalers
De 361.955 wanbetalers vertegenwoordigen 7,3 procent van alle 4,93 miljoen Belgen met minstens een krediet (zoals consumentenkrediet, een kredietkaart of een hypothecaire lening). De overgrote meerderheid van de kredietnemers heeft dus niet met grote betalingsachterstanden te maken. Maar het legertje wanbetalers zwelt sinds de economische crisis wel stelselmatig aan. In 2007, voor de economische crisis, waren er nog minder dan 340.000 wanbetalers. (belga/tw)

(bron: hln.be)

 

Handige links

Visakaartkaart aanvragen

American Express aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...