Kom ik in aanmerking voor een kredietkaart?

On August 23, 2010, in Handige Weetjes, by kredietkaarten-vergelijking.be
0

Voor wie?

Met uitzondering van minderjarigen en handelingsonbekwaam verklaarden kan iedereen een kredietkaart aanvragen. De toekenning van een kredietkaart is afhankelijk van het onderzoek naar uw solvabiliteit, de terugbetalingsmogelijkheden en de specifieke voorwaarden die de kredietinstelling in kwestie daartoe stelt.

In de praktijk worden kredietkaarten vaak (te) gemakkelijk verleend.

Door wie?

U vindt verschillende verstrekkers van kredietkaarten op de markt. De meest klassieke zijn de financiële instellingen, banken. In dit geval krijgt de financiële instelling de rol van kredietverlener. In samenwerking met netwerken als Visa, MasterCard en American Express bieden ze u een kredietkaart, al dan niet met kredietopening.

Daarnaast promoten ook meer en meer supermarkten, winkelketens en postorderbedrijven – in samenwerking met een financieringsmaatschappij – een eigen kredietkaart met kredietopening. Vaak wordt de kaart u gratis aangeboden. Addertje onder het gras: de gebruikskosten worden niet zelden verrekend in de intresten op het krediet. Dit kan oplopen tot het wettelijk maximum van 19%.

 

Handige links

Visakaartkaart aanvragen

American Express aanvragen

Comments are closed.


Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...