Waarom een kredietkaart?

On August 23, 2010, in Handige Weetjes, by kredietkaarten-vergelijking.be
0

Wat heeft een kredietkaart dat een gewone betaalkaart niet heeft?

  • Geld afhalen: met een kredietkaart kunt u – indien gewenst – grotere bedragen afhalen dan met een debetkaart. In binnen- en buitenland, ook buiten de eurozone. Het is dus niet nodig om op reis veel cash op zak te hebben.
  • Betalen in handelszaken: het aantal winkels en restaurants waar u kunt betalen met uw kredietkaart ligt hoger, zowel in binnen- als buitenland. U herkent deze etablissementen aan het logo van uw kredietkaart, doorgaans in de etalage.
  • Aankoop op afstand: Wilt u een aankoop verrichten via internet, per fax of telefoon? Dan lukt dat doorgaans nog wel met de klassieke overschrijving. Met een kredietkaart gaat het wel stukken sneller.

Het grootste verschil is natuurlijk het uitstel van betaling. De klassieke kredietkaart geeft u meestal tot het einde van de maand. Met de kredietkaart met kredietopening bepaalt u zelf wanneer u terugbetaalt. Gespreide betaling dus.

Zonder die kredietkaart met kredietopening moet u misschien eerst de volledige kostprijs van de beoogde dienst of het gewenste goed bijeen sparen. Of onvoorziene omstandigheden drijven u in acute geldnood. Een kredietkaart kan dan een oplossing bieden. Een die weliswaar goed doordacht moet worden.

 

Handige links

Visakaartkaart aanvragen

American Express aanvragen

Tagged with:
 

Comments are closed.


Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...