Hoe betaal ik mijn uitgaven terug?

On August 26, 2010, in Betalen en Besparen, by kredietkaarten-vergelijking.be
0

Kredietkaarten zonder kredietopening

De betalingen met uw kredietkaart worden maandelijks afgerekend. Vaak eist de uitgever dat dit via domiciliëring gebeurt. Dit kan handig zijn, u hoeft hier immers geen moeite voor te doen. De uitgaven worden automatisch gedebiteerd.

Zorg er wel voor dat er voldoende geld op uw zichtrekening staat op het moment dat de kredietafbetalingen eraf gaan. Onder nul gaan kost immers geld.

Bovendien verliest u door domiciliëring een troef in geval van betwisting van een verrichting. Druk uitoefenen op de bank behoort immers niet meer tot de mogelijkheden, vermits u de betaling niet kunt blokkeren.

Kredietkaarten met kredietopening

In tegenstelling tot de klassieke leningen als lening en verkoop op afbetaling is er bij de kredietkaarten met opening geen sprake van vervaldagen. De kredieten op deze kaarten zijn immers meestal van onbepaalde duur en bieden u de flexibiliteit terug te betalen wanneer u wenst. Meestal wordt een minimale maandelijkse terugbetaling geëist van 5 à 10% van het schuldsaldo of 25 tot 50€, wat in veel gevallen gewoon overeenkomt met de intrest. Verder dient u enkel de kredietlijn en de nulstellingstermijn te respecteren.

Bij dit soort flexibiliteit loert de overmatige schuldenlast om de hoek. De financiële instelling verplicht u immers enkel tot maandelijkse terugbetaling van een bedrag gelijkend aan de intrest; het schuldsaldo vermindert niet of nauwelijks. De discipline tot afbetaling is dus voor uw rekening.

 

Handige links

Visakaartkaart aanvragen

American Express aanvragen

Comments are closed.


Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...