Hoe besparen met een kredietkaart?

On August 26, 2010, in Betalen en Besparen, by kredietkaarten-vergelijking.be
0

De beste prijs

Een kredietkaart met kredietopening is geen wondermiddel. Maar mits doordacht gebruik legt hij u geen windeieren. Zoek uit of een kredietkaart de oplossing is op uw maat, voor uw situatie. Pas dan weet u zeker of en hoe u zult besparen.

  • Bent u overtuigd van uw zelfdiscipline? Neem dan een kijkje in stap 3. Alles over prijzen vergelijken leest u daar.
  • Hoe groot de verleiding ook is, beperk uzelf in het aantal kredietkaarten in uw bezit. In elke kaart schuilt immers het gevaar op een schuldenspiraal. Betalingsmoeilijkheden en –achterstanden kosten u alleen nog meer geld. Leen dus verstandig en betaal uw kredieten steeds zo snel mogelijk terug.
  • Hoe later de intrest op uw kredietopening begint te lopen, des te voordeliger. De één start op datum van de verrichting, de andere pas wanneer de uitgavenstaat verstuurd wordt. Dit betekent gratis uitstel van betaling. Een vergelijking waard dus!
  • Een kredietkaart zonder kredietopening verleent u sowieso gratis uitstel van betaling. De verrichtingen worden maandelijks vereffend. Tot dan geniet u van de rente op uw geld. Een win-win situatie.
  • Normaal gezien raden wij u af u te laten leiden door de extra’s die u vaak bij een kredietkaart aangeboden worden. Zijn de basisversies van de kredietkaarten echter volledig gelijk, vergelijk dan ook deze extra’s en doe er uw voordeel mee.

Kom niet in de verleiding permanent op krediet te leven. Een kredietkaart met kredietopening kost geld. Lees daarom deze handige handleiding en neem een kijkje op objectieve vergelijkende sites.

Promoties

U merkt al snel dat men u bovenop de basisservices van de kredietkaart vaak van alles cadeau doet (verzekeringen, getrouwheidspunten, …). Laat u niet in de eerste plaats leiden door deze extraatjes. U bent immers op zoek naar een kredietkaart, niet naar speciale services.

U ziet het, uitgevers van kredietkaarten gaan soms nogal ver in de voordelen die ze aan een dergelijke kaart koppelen. Ook niet-financiële instellingen gaan hierin mee. Bepaalde supermarkten houden een aantal kassa’s speciaal voor kaarthouders. Sommige winkelketens combineren krediet- en klantenkaart in één. Een aantal postorderbedrijven laten de verzendingskosten achterwege als u betaalt met hun kaart met kredietopening.

Een ander type promotie garandeert u de terugbetaling van een bepaald percentage van het bedrag dat met de kaart werd uitgegeven. Vanaf een bepaald minimumbedrag natuurlijk. Deze actie is volledig legaal; wees echter zeker dat deze “premie” niet verwerkt wordt in de gebruikskosten. Laat u ook niet verleiden tot overmatige consumptie om toch maar dat minimumbedrag te halen.

Kijk altijd uit voor een extreem laag JKP. En pas tenslotte ook op voor tijdelijke acties en wat erop volgt. Open uw ogen voor de kleine lettertjes!

 

Handige links

Visakaartkaart aanvragen

American Express aanvragen

Comments are closed.


Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...