Hoe Visa werkt

On September 9, 2010, in Algemene info, Nuttige Tips, Visa, by kredietkaarten-vergelijking.be
0

Iedereen kent het merk Visa. Ongeveer een kwart miljard Europeanen heeft immers een Visa-kaart. Een kaart die op miljoenen plaatsen aanvaard wordt en bij duizenden geldautomaten kan gebruikt worden. De Visa-organisatie is echter niet zo bekend. Tenminste: hoe werkt de organisatie en wie zijn de eigenaren? Visa wil dat veranderen.

Visa heeft een uniek business model dat ondersteund wordt door een strikte coöperatieve structuur. Visa maakt het voor duizenden banken en andere financiële instellingen mogelijk de behoeften van miljoenen organisaties en miljarden consumenten over de hele wereld te vervullen.

Prioriteiten in Europa

Visa houdt zich bezig met niet-contante betalingen. De belangrijkste doelstelling is om geleidelijkaan andere betaalmogelijkheden – met name contant geld en cheques – te vervangen door snellere, veiligere en gebruiksvriendelijkere elektronische betalingen.

Visa vormt een belangrijk Europees betalingssysteem dat het exclusieve eigendom is van Europese banken. De organisatie concentreert zich op de specifieke behoeften en karakteristieken van Europa.

Visa werkt samen met de Europese leden om een meer open, grotere, dynamische en concurrerende elektronische betalingsmarkt te ontwikkelen. Op dit moment is Visa bezig met het implementeren van ’s werelds eerste betalingsstructuur die gebruik maakt van chips en met het ontwikkelen van een pan-Europese oplossing voor debetkaarten gebaseerd op chips. Visa zorgt voor een groter gebruiksgemak en vertrouwen in e-commerce en ontwikkelt een nieuw Europees verwerkingssysteem voor transacties.

Open en transparant

Visa staat voortdurend onder streng toezicht. Dat is niet vreemd, gezien de waarde en het volume van de uitgaven die worden gedaan via het Visa-systeem.

Overheden en toezichthouders verwachten dat Visa zorgt voor open, onpartijdige betalingssystemen. Consumenten verwachten gemak en veiligheid. Winkeliers verwachten mogelijkheden en ontwikkelingen die zorgen voor hun groei.

In deze unieke situatie moet Visa Europa zorgen voor gedegen goed bestuur. Ook al opereert Visa als een coöperatie, het bestuur en financieel management zijn te vergelijken met de beste commerciële organisaties.

 

Handige links

Visakaartkaart aanvragen

American Express aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...